Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Uutiset

Toimitettu kohdistuvalla vastavirtahuuhtelulla toimiva automaattisuodatin prosessiveden ja puhtaan juomaveden suodatukseen

22 helmikuun, 2024

Asiakkaalla oli ongelma järvestä otetun raakaveden kanssa jäähdytys laitteistossa. Vedestä tulisi saada poistettua kiinteä humus ja muut roskat. Aiempi laitteisto oli tullut tiensä päähän ja haluttiin tehokkaampaa ja kehittyneempää laitteistoa.

Kävimme tutustumassa kohteen prosessiolosuhteisiin ja päädyimme valmistajamme STF, FMA 2000 automaattisuodatin malliin. Kyseinen laitemalli kykenee toimimaan vaativissakin olosuhteissa. Oleellista on että suodatinelementti saadaan puhdistettua täysin puhdistuksen aikana. Näin se saadaan toimimaan optimaalisesti niin että huoltotarve vähenee. STF suodattimen suutin on kehitetty siten että pesun aikana muodostuva alipaine (takaisinvirtaus), kohdistuu suoraan likaantunen elementin pintaan, ilman ohivirtauksia. Ohivirtaus heikentää pesutehoa. Tuloksena turhia toistuvia pesuja. Pahimmassa tapauksessa virtaus laitteen läpi loppuu kokonaan.

STF pesusuutin varmistaa ettei suuttimen ja puhdistettavan suodatinelementin väliin jää rakoa. Katso kuva alla.

Asennus tehtiin mahdollisimman helpoksi muuttamalla uuden STF suodattimen laippojen välin vastaavaksi kuin vanhassa laitteessa. Laite AISI 304 materiaalista on toimitettu asiakkaalle Helmikuun 2024 alussa.

Suutin – Verkko (screen) – Suuttimen toimintaperiaate

Onko teillä tarve tehostaa tehtaan, laitoksen tai muun kohteen vesijärjestelmää, kuten jäähdytysvesi, juomavesi, prosessivesi, kasteluvesi tai vastaavat? Ota yhteyttä!

Alla linkki automaattisuodattimen netti sivuilemme.

Ota yhteyttä

    Ota yhteyttä