Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Uutiset

Elektrodimateriaalien ja pinnoitteiden valmistus akkukennojen tuotannossa

8 helmikuun, 2024

Dispergointitekniikka litiumioniakkujen (LIB) tuotantoon – ratkaisuna IKA Process sekoituslaitteet

Sähkönvarastointijärjestelmien tarve kasvaa eksponentiaalisesti monilla aloilla. Tämä tekniikka on epäilemättä tärkeä tekijä ilmastotavoitteiden saavuttamisessa tulevina vuosikymmeninä. Olipa kyseessä paikan päällä tuotetun sähköenergian varastointi, polttokennojen välipuskurina, virran syöttämiseen mobiililaitteisiin tai autoteollisuudessa niin litiumioniakkukennot edustavat tekniikan huippua.

Pinnoitelietteiden valmistuksessa nestemäiset liuottimet sekoitetaan jauhemaisen kiintoaineen kanssa. Jotta akkukennot voisivat tuottaa maksimitehoa, tarvitaan pinnoitusväliainetta, jossa ei ole agglomeraatteja. Kaikkien hiukkasten on oltava tasaisesti jakautuneita. Käytetty sekoitusenergia tulee olla hyvin kontrolloitua haluttujen tuoteominaisuuksien tuottamiseksi. On huolehdittava siitä, että hiukkaset eivät tuhoudu tai polymeeriketjut vaurioidu, muuten tämä johtaisi suorituskyvyn ja viskositeetin poikkeamiin.

Yhtenä tavoitteena nykyaikaisessa akkukennojen valmistuksessa on vähentää kustannuksia kWh kohden mahdollisimman paljon. Tätä silmällä pitäen IKA on kehittänyt erityisiä sekoitusratkaisuja, jotka sopivat täydellisesti teolliseen tuotantoon. Olennaisia vaatimuksia tässä ovat in-line sekoitus- ja dispergointikoneet, joissa on keskitetty energiansyöttö, ja jotka takaavat maksimaalisen tehokkuuden ja tasaisen tuotteen ja dispersion laadun.

Tutustu aiheeseen lisää artikkelin avulla: linkki

IKA Compact mixing

Ota yhteyttä

    Ota yhteyttä