Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Uutiset

Mustalipeä – sellutehtaat

13 kesäkuun, 2024

Mustalipeä (saippua), sulatuksen sivutuote voimalaitoksessa, omaa erinäisiä hankaloittavia ominaisuuksia. Liuos on hankaavaa, kuljettaa ilmaa mukanaan ja sillä on laaja viskositeetti skaala riippuen tuotteen lämpötilasta. Nämä ominaisuudet vaativat syrjäytyspumpun käyttöä ja erityisesti kiertomäntäpumppua.

Ingersoll Rand HD -prosessipumppua käytetään yleisesti mustalipeäsaippuan pumppaamiseen. Saippuaa on perinteisesti käsitelty hammaspyöräpumpuilla, joilla on lyhyt kulumisikä, koska hankaava neste yhdistettynä järjestelmän mukana kulkeutuvan ilman kanssa jumiuttavat hammaspyörät.

Ratkaisu on Ingersoll Rand HD -tuote, jonka siipipyörät ei tartu toisiinsa ja voidaan ajaa kuivana, tarjoaa siten todellista etua useimmissa sovelluksissa.

IR parantaa HD-pumppujensa kestävyyttä ajoitusvaihteiden sovittamisella, mikä lisää pumpun tehoa ja kykyä käsitellä kaikkein hankalimmatkin pumppausolosuhteet. Lisäksi hiilikuituisten kotelon holkkien käyttö tarjoaa kuivakäyntiin tarvittavat itsevoitelevat ominaisuudet. HD -pumppuja käytetään yleensä alle 250 kier./min. nopeudella, mikä myös lisää pumpun käyttöikää. Niitä käytetään mm mustalipeän siirto- ja voimatalosyötössä.

Vähemmän vaativiin mustalipeäsovelluksiin, tarjotaan GlobalGear®-hammaspyöräpumppua. Se on saatavilla höyryvaipalla ja erilaisilla tiivistysjärjestelyillä. Tässä mallissa on niin kutsuttu “back pullout” rakenne, joka minimoi käytettyä huoltoaikaa vaihdettaessa nestepuolen osia. Pyörivät komponentit ja laakerikokoonpano voidaan irrottaa ilman että putkistoon tarvitsee koskea.

Ota yhteyttä

    Ota yhteyttä