Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Uutiset

Esittelyssä hammaspyöräpumput

12 kesäkuun, 2024

Ingersoll Rand (IR) valmistaa laajan valikoiman positiivisia syrjäytyspumppuja. Löytyy sekä sisäisillä- että ulkoisilla hammaspyörillä (Internal- and external gears) olevia hammaspyöräpumppuja tai kiertomäntäpumppuja. Virtaukset maks 125 m3/h, materiaalit valurauta, ruostumaton teräs ja muita materiaaleja.

IR:n pumput ovat todettu toimiviksi eri sovelluksissa mm sellu – ja paperiteollisuudessa. GlobalGear®- ja Technaflo-tuotteilla IR tarjoaa täydellisen valikoiman magnettitoimisia hammaspyöräpumppuja alhaisista korkeisiin virtausnopeuksiin. Magneettitoimisissa (=kytketyissä) pumpuissa ei ole tiivisteitä, miksi ne soveltuvat erinomaisesti agressiivisten kemikaalien käyttöön, kuten emäksisiin ja vaarallisiin kemikaaleihin, mm. biosideihin.

GlobalGear® hammaspyöräpumppu tarjoaa hyvin vankan moduulirakenteen, joka mahdollistaa pumpun purkaamisen/ huoltamisen, ilman että putkistoon tarvitsee kajota. Englanniksi tätä kustutaan “back pull out access”. Tämän rakenteen johdosta, ylläpitokustannukset ja varaosavarstoimistarpeet minimoituvat verrattuna muihin vastaaviin sisäisillä hammaspyörillä oleviin hammaspyöräpumppuihin.

HD Series pumput ovat kiertomäntäpumppuja. Ne muistuttavat pumppasutoiminnassaan ulkoista hammaspyöräpumppua nimestä huolimatta. Ne pystyy toimimaan kuivana vaurioitta, käsittelemään laajaa viskositeettialuetta, lietteitä ja sillä on alhainen leikkausvoima (“Low shear”). Eli on “hellä” pumpattavalle tuotteelle, ei aiheuta turbulenttisiä virtauksia.

Muutama esimerkki kohteista: Kerma – meijeriteollisuus, lateksi ja jotkin maalituotteet ja emulsiot, farmaseuttiset lietteet, jotka sisältävät pieniä kiteitä, elintarvikkeita, hartsia, leviä, mereneläviä ja munia.

Näihin malleihin on asennettu ulkoiset ajoitetut synkronoidut hammaspyörät, nämä toimivat tiiviisti pienellä välyksellä olevien juoksupyörien kanssa joissa ulkoiset tuetut akselin laakerit. Vakio materiaalivaihtoehdot, pallografiittirauta ja ruostumaton teräsrakenne.

Technaflo pumput ovat pienten virtauksen tarkuus pumppuja. Ne ovat saatavissa eri rakennusmateriaaleista. Vaihtuville virtauksille pumput voidaan toimittaa taajuusmuuttajilla, jolloin virtaus säädettävissä hyvin tarkasti, jopa <0,5% tarkkuudella. Pumppuihin saatavissa lisävarusteita, jotka tukevat erilaisia kemiallisia syöttö-ohjaustajärjestelmiä. Agressivisiä tuotteita varten on saatavana materiaaleja kuten, Hastelloy C- ja titaanirakenne.

Suljetun kierron palautejärjestelmän avulla, TechnaFlo-tuotteet tarjoavat sykkeettömän hellävaraisen pumppaamisen (Low shear), kemikaalisyöttö prosesseissa jossa tarvitaan tarkkuutta.

Ota yhteyttä

    Ota yhteyttä